NTA 8025 wordt NEN 8025

By 8 mei 2018 januari 9th, 2019 Nieuws

NTA 8025 wordt NEN 8025

 

Vanwege de veranderde wetgeving in 1998 worden technische installaties bij de verkoop van bestaande woningen niet meer gekeurd door de nutsbedrijven. Mede hierdoor is in 2005 is een woning APK ontwikkeld, de NTA 8025. Op dit moment blijkt dat steeds meer bestaande woningen steeds vaker installatietechnische gebreken hebben. Daarnaast zijn installaties, denk hierbij aan zonnepanelen, autolaadpalen en domotica niet alleen complexer geworden, maar hebben we er ook meer van in huis dan 20 jaar geleden.

UNETO-VNI heeft de tweede kamer gevraagd om een verplichte keuring in te stellen, om zodoende ongevallen, letsel en schade te voorkomen. Samen met NEN en TVVL wordt samen gewerkt om NTA 8025 om te zetten naar een nieuwe norm, NEN 8025.

Deze nieuwe norm richt zich op periodieke inspectie van de installatietechniek van bestaande woningen.

Hieronder vallen:

  • De gasinstallatie en gasapparatuur met afsluiters, koppelingen, slangen en veiligheidsvoorzieningen.
  • Leidingwaterinstallatie en voorzieningen voor gebruik leidingwater, zoals wasmachines, tuinsproeiers en dergelijke, inclusief slangen, haspels en koppelingen.
  • De elektrische installatie en apparatuur, zoals domotica en beveiligingsinstallaties, snoeren, verdeeldozen en al het overige waarbij elektrische energie wordt toegepast.

De basis van de nieuwe norm NEN 8025 vormt de NTA 8025 die het minimaal aanvaardbare veiligheidsniveau omschrijft en daarbij bepaalt hoe vaak dit beoordeeld moet worden.

Leer nu om vakkundig woninginstallaties te keuren volgens NTA 8025 waarbij we ingaan op de veranderingen die de NEN 8025 met zich meebrengt! Wilt u ook woningen keuren?!

Meer informatie over de training

 

Laat een reactie achter