Safetycoach

Omschrijving

De opleiding is bedoeld voor medewerkers die belast zijn met het beïnvloeden en verbeteren van de veiligheidscultuur binnen een organisatie. Dit is steeds vaker onderwerp van gesprek. Maar hoe kan een veiligheidscultuur precies omschreven worden? Waar kijk je naar, wat kun je beïnvloeden, wat zijn bepalende elementen en wat kun je als safety coach doen om samen met je medewerkers een passende veiligheidscultuur te creëren? Je leert een mogelijk ander wijze van aansturing wat zorgt voor een meer proactieve veiligheidscultuur. Je leert hoe je een beroep kunt doen op het inschattingsvermogen en de risicobeleving van de medewerker.

De opleiding safetycoach verbetering veiligheidscultuur en -gedrag bestaat uit een introductie, vier lesmodules en een afsluitend examen. De opleiding bestaat uit een interactief programma met onderwerpen zoals: risicomanagement, gedrag en risicobeleving, techniek, organisatie & mens, veiligheidscultuur: Hearts & Minds, rol van safetycoach en de relatie met de veiligheidskundigen, leiderschap en de relatie met veiligheid, situationeel leiderschap, persoonlijkheidstypen, patronen in samenwerking, gewenste overtuiging en de doelstellingen van uw organisatie, de organisatiefase en de stap naar verbetering, model voor coachen en committent, omgaan met weerstand en veranderbereidheid. Tijdens de opleiding leer je meer over je eigen leiderschapsstijl. In plaats van directieve interventies leer je om medewerkers op de juiste wijze aan te spreken in de vorm van vragen stellen en coachen. Kortom een vorm van situationeel leiderschap. Je kunt op een effectieve manier de drijvende kracht zijn om een verandering binnen je organisatie teweeg te brengen. Vervolgens ontwikkel je een plan van aanpak voor je organisatie.

Deze cursus wordt als incompany aangeboden.

Waarom bij Veritech?

Vanuit haar jaren lange ervaring en opgedane kennis van industriële bedrijven en hun medewerkers, heeft Veritech de opleiding safetycoach verbetering veiligheidscultuur en -gedrag ontwikkeld. Deze opleiding draagt bij aan een cultuur van veiligheid. Je leert tools om samen met het management een hoge standaard na te streven op het gebied van ‘safety leadership’ en veiligheidscultuur.

Toets, examen en/of certificering

Voldoe je aan de aanwezigheidscriteria, heb je de opdrachten en het examen goed afgerond, dan ontvang je het certificaat Safetycoach “verbetering veiligheidscultuur en gedrag”.

Toelatingseisen

Geen specifieke vooropleiding vereist. De deelnemer moet de Nederlandse taal kunnen spreken en schrijven.

Lesmateriaal

De deelnemer ontvangt een cursusboek, notitieblok, pen en ondersteunend lesmateriaal.

Geldigheidsduur

N.v.t.

INCOMPANY

De cursus kan op je eigen locatie worden gegeven, op onze cursuslocatie te Drachten of op een andere gewenste locatie. Voor een incompany training kunt u contact opnemen met Veritech via telefoon 085 – 401 10 10 of mail inschrijving@veritech.nl.

Informatie
Duur
4 dagen
Lestijden
09:00 - 16:00 uur
Aanbod
Incompany
Meer informatie