Home Opleidingen veilig werken Operationele Veiligheidskunde Industrie

Operationele Veiligheidskunde Industrie

Omschrijving

De opleiding operationele veiligheidskunde industrie is geschikt voor iedereen die zich bezig houdt met coördinerende, adviserende en ondersteunende werkzaamheden op het gebied van arbeidsveiligheid binnen de industrie.

De opleiding operationele veiligheidskunde voor de industrie bestaat uit een introductie, vier lesmodules en een afsluitend examen. De opleiding bestaat uit onderwerpen zoals: wet- en regelgeving, normen en arbozorgsystemen, continu verbeterproces, beleid- en managementmodellen, Veiligheidscultuur en gedrag, risicobeoordeling op verschillende niveau’s, Interne audits en inspecties, LEAN i.r.t. veiligheid. Daarnaast worden de specifieke industriele risico-onderwerpen behandeld zoals: ongevallen en veiligheidsissues, gevaarlijke stoffen, elektriciteit, trillingen, geluid, fysieke belasting, LOTOTO, ATEX, intern transport, machine veiligheid. Tijdens de opleiding worden praktijkopdrachten behandeld met als doel om u in een realistische omgeving kennis te laten maken met het beheersen van de veiligheid binnen uw organisatie.

Deze cursus wordt als incompany aangeboden.

Waarom bij Veritech?

Veiligheid staat binnen de industrie en bij veel productiebedrijven op nummer 1! Naast het naleven van veiligheidsregels ligt de focus steeds meer op een een gedegen veiligheidsbeleid, veiligheidscultuur en -gedrag. Vanuit haar jaren lange ervaring en opgedane kennis van industriële bedrijven en hun medewerkers, heeft Veritech de opleiding operationele veiligheidskunde voor de Industrie (OVK Industrie) ontwikkeld. Deze opleiding draagt bij aan een cultuur van veiligheid en behandeld de specifieke veiligheidsthema’s zoals deze binnen de industrie en productiebedrijven aanwezig zijn.

Toets, examen en/of certificering

Voldoe je aan de aanwezigheidscriteria, heb je de opdrachten en het examen goed afgerond, dan ontvang je het diploma operationele veiligheidskunde industrie.

Toelatingseisen

Alle deelnemers moeten in het bezit zijn van een geldig VOL VCA diploma.De deelnemer moet de Nederlandse taal kunnen spreken en schrijven.

Lesmateriaal

De deelnemer ontvangt een cursusboek, notitieblok, pen en ondersteunend lesmateriaal.

Geldigheidsduur

N.v.t.

INCOMPANY

De cursus kan op je eigen locatie worden gegeven, op onze cursuslocatie te Drachten of op een andere gewenste locatie. Voor een incompany training kunt u contact opnemen met Veritech via telefoon 085 – 401 10 10 of mail inschrijving@veritech.nl.

Informatie
Duur
4 dagen
Lestijden
09:00 - 16:00 uur
Aanbod
Incompany
Meer informatie